Whatsapp najavio promjene, mnogim korisnicima se neće svidjeti

POČETKOM prosinca 2023. godine sigurnosno kopiranje WhatsApp poruka na Google Disku počet će se ubrajati u prostor za pohranu u oblaku Google računa za korisnike beta verzije WhatsAppa. Oni koji ne koriste beta verziju aplikacije neće osjetiti promjenu pravila sve do sljedeće godine kada će ta promjena “postupno” doći do svih Android uređaja.

Osobni Google računi inače dolaze s 15 GB besplatne pohrane u oblaku koji dijele Gmail, Disk i Fotografije. Google je naglasio da je to čak tri puta više od većine mobilnih platformi. Međutim, vrlo je lako to dosegnuti ili premašiti tih 15 GB, ovisno o tome koliko slika i datoteka korisnik sigurnosno kopira i učita, prenosi Engadget.

U svojoj objavi Google je i povezao svoje alate za upravljanje pohranom kako bi olakšao uklanjanje velikih datoteka ili fotografija koje korisnicima više nisu potrebne, kako bi oslobodili prostor. Također, mogu se i izbrisati stavke iz WhatsAppa, tako da više neće biti uključene u sljedeću sigurnosnu kopiju.

Uz to, korisnici imaju opciju kupnje dodatnog prostora za pohranu s Google Onea koji košta najmanje dva američka dolara mjesečno za 100 GB. Tvrtka obećava da će korisnicima koji ispunjavaju uvjete uskoro pružiti “ograničene, jednokratne Google One promocije”.

Ova promjena će utjecati na one korisnike koji će napraviti sigurnosnu kopiju svoje povijesti razgovora koristeći svoj osobni račun. U slučaju Workspace računa, WhatsApp neće zauzeti dio prostora za pohranu u oblaku. Podsjetimo, 2018. godine WhatsApp i Google najavili su da svoju povijest chata na WhatsAppu korisnici mogu spremati na Drive, bez ubrajanja u kvotu za pohranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *