Shah Rukh Khan terima sebuah Hyundai Ioniq 5

Hyundai Motor India Ltd telah menyerahkan unit ke-1,100 model EV Ioniq 5 kepada bintang Bollywood, Shah Rukh Khan yang juga merupakan duta kepada jenama kenderaan Korea Selatan itu sejak 25 tahun lalu, lapor The Times of India. Untuk pasaran di sana, Ioniq 5 merupakan model flagship yang ditawarkan ketika ini.

“Menjadi ahli keluarga Hyundai Motor India yang paling lama, perjalanan selama 25 tahun kami bersama adalah sangat bererti, baik kepada saya dan juga jenama ini. Kami telah berkongsi banyak pengalaman bersama. Jenama Hyundai juga sudah menjadi seperti keluarga untuk saya, dan saya berbangga untuk terus bekerjasama dengan jenama kenderaan yang sangat dipercayai seperti Hyundai,” ujarnya.

Hyundai Ioniq 5 dilengkapi dengan bateri 72.6 kWh yang menyediakan jarak sejauh 631 km. Motor elektriknya dipasang di belakang, dengan janaan kuasa sebanyak 214 hp dan 350 Nm tork. Pengecas pantas DC 150 kW mampu mengecas baterinya dari 0-80% dalam masa 21 minit, sementara dengan pengecas 50 kW akan memerlukan masa sejam untuk itu.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *